Instellingen

Bestolen rijschooleigenaar Utrecht met handen in het haar

UTRECHT/BILTHOVEN - Veronica Verkeersschool in Utrecht ziet het rijexamen voor het nieuwste type motorscooters in gevaar komen. Afgelopen weekend werden zes exclusieve motoren, waaronder een unieke Vespa, gestolen uit een loods in De Bilt.
De Vespa met Italiaans kenteken kreeg Veronica in bruikleen van de fabriek in Italië. Een andere motorscooter kwam van een importeur uit Breda. De overige vier had de rijschool zelf betaald.
Volgens eigenaar Ernest Alvares bereidt Veronica zich voor op nieuwe rijexamens vanaf januari 2014. De exclusieve Vespa was bedoeld voor het motorscooterrijbewijs A Onbeperkt. Alvares zegt dat de gestolen voertuigen zo nieuw zijn, dat ze onmogelijk verkocht kunnen worden. Zelfs de onderdelen zijn niet te verhandelen. Een aantal motoren komt pas komend voorjaar op de markt.
Alvares, die zegt dat de schade zeker 50.000 euro bedraagt, vermoedt dat de dieven de snelle motoren willen inzetten bij ramkraken. Vaak wordt daarbij een auto gebruikt om een geldautomaat te kraken, waarna de criminelen er op een vluchtmotor vandoor gaan.
De rijschool overlegt met de importeur over vervangende motoren, zodat de lessen gewoon door kunnen gaan. Mogelijk worden lessen deze week afgezegd. De voertuigen die niet zijn gestolen heeft de rijschoolhouder direct in veiligheid gebracht. De politie onderzoekt de diefstal en wil graag getuigen spreken.

Eigenaar Alvares van Veronica Verkeersschool over de diefstal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.