Vechtsebanen voorspelt einde van Utrechtse ijsbaan

UTRECHT - De Vechtsebanen heeft de Utrechtse gemeenteraad een brandbrief gestuurd over de toekomst van het complex. Vanaf 2020 dreigt de overdekte ijshal te moeten betalen voor het gebruik van de gemeentegrond onder de baan.
Onlangs is de eigenaar gesommeerd om de erfpacht vanaf 2020 weer te gaan betalen of de erfpacht voor enkele miljoenen euro's af te kopen. De eigenaar vreest dat dit de genadeklap is voor zijn bedrijf en hoopt dat de gemeenteraad in actie komt.
Het bedrijf heeft overigens ook stevige kritiek op sportwethouder Hans Spigt. Die zou tot nu toe weinig belangstelling tonen voor de problemen van de ijsbaan.

GEMEENTERAAD

De gemeente Utrecht stelt dat er in 2000 een erfpachtcontract met de Vechtsebanen is gesloten, waarin staat dat er tot 2020 minder erfpacht betaald hoeft te worden. Vanaf dat jaar moet de reguliere erfpacht worden betaald en de korting van de afgelopen jaren moet dan alsnog worden betaald.
De wethouder stelt dat hij dit najaar contact gehad heeft met Vechtse Banen. Hij wil graag nadenken over manieren om de erfpachtsom naar beneden bij te stellen, maar wel binnen de afspraken die de gemeenteraad daarover gemaakt heeft.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.