Instellingen

Eigenaar C1000: Wij zwichten niet voor chantage

© RTV Utrecht
ZEIST - Supermarkteigenaar André van Ek denkt er niet over om zijn winkel op zondag dicht te houden omdat gelovige Zeistenaren dat eisen. "Wij zwichten niet voor chantage", zegt hij tegen RTV Utrecht.
Kerkgangers in Zeist hebben in wijkbrieven van de Hervormde Gemeente Zeist opgeroepen om supermarkten met koopzondagen te boycotten. Daarmee hopen ze de eigenaren en filiaalmanagers van de betrokken supermarkten op andere ideeën te brengen.
De initiatiefnemers van de actie zijn niet blij met de koopzondagen, die sinds afgelopen zondag een feit zijn. De gemeente gaat een jaar proefdraaien. Daarna worden de koopzondagen geëvalueerd.

BRIEF

Van Ek zegt prima met kritiek om te kunnen gaan, maar voelt zich nu onheus bejegend. "Met name door een handgeschreven brief die ik heb gekregen".
In die brief staat dat de schrijfster hoopt dat 'u zoveel verlies zult lijden, dat u de zondagsopenstelling zult afschaffen'. Even verderop schrijft ze 'Wie buiten God rekent, heeft smart op smart te vrezen'.
De ChristenUnie/SGP in Zeist snapt wel dat mensen de supermarkten willen boycotten. "Heel veel gelovigen zullen bij hun keuze voor een supermarkt kijken of deze wel of niet op zondag open is", zegt raadslid Wouter Catsburg van de politieke partij.
De predikant van de Hervormde wijkgemeente Pniël wil niet reageren. Ook de schrijvers van de verschillende brieven geven niet thuis.

Eigenaar C1000: Wij zwichten niet voor chantage

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.