Buurt vreest nieuwe prostitutie Hardebollenstraat

UTRECHT - Omwonenden van de Utrechtse Hardebollenstraat zijn bang dat met de terugkeer van prostituees ook de overlastgevende harddrugsdealers terugkomen. De Breedstraatbuurt is zeer verontrust dat er toch weer een aanvraag voor prostitutie in de Hardebollenstraat is gedaan. Prostituee Sabrina maakte vorige maand bekend dat ze hier en aan het Zandpad ramen wil gaan huren.
De Breedstraatbuurt heeft over de aanvraag inmiddels een brief ontvangen van de Gebiedsmanager Veiligheid Binnenstad. Omdat er tot de zomer verder geen raamprostitutie in de stad is, vrezen de bewoners een grote toeloop en een terugkeer van de overlast.
Net als de boten op het Zandpad zijn de ramen in de Hardebollenstraat afgelopen zomer gesloten op verdenking van mensenhandel.
Door het bestemmingsplan is raamprostitutie nog steeds mogelijk in de Hardebollenstraat. De gemeente wil wel dat een eventuele nieuwe exploitant zich aan aangescherpte regels houdt. Zo komt er nachtsluiting van twee uur 's nachts tot acht uur 's ochtends.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.