Instellingen

Massa-ontslag Achmea, 4.000 banen weg

Cameraploeg vangt werknemers op bij Achmea in Zeist.
Cameraploeg vangt werknemers op bij Achmea in Zeist. © ANP
ZEIST - Achmea in Zeist, de grootste verzekeraar van Nederland, schrapt ongeveer 4.000 arbeidsplaatsen in de komende drie jaar. Dat is ruim 20 procent van het totaal. Het gaat om 3.000 gedwongen ontslagen.
Het banenverlies raakt alle onderdelen van het concern. Onder Achmea vallen onder meer het Amersfoortse Agis, Centraal Beheer, Zilveren Kruis en Interpolis.
Eerder werden bij Achmea al 2500 mensen ontslagen. Met de nieuwe reorganisatie zou de zorgverzekeraar tweehonderd miljoen euro willen bezuinigen. Omdat steeds meer klanten hun zaken via internet regelen, is er minder personeel nodig. Ook worden minder aanvullende zorgverzekeringen afgesloten en verhogen de klanten het eigen risico, waardoor er minder inkomsten zijn. Daarnaast worden er minder levensverzekeringen afgesloten.
Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea: "Onze acht miljoen klanten doen steeds meer online en willen zo ook hun verzekeringen regelen. Daarom versnellen we onze aanpassingen en investeren we meer in onze klantgerichtheid en online klantbediening."

Achmea-bestuursvoorzitter Willen van Duin
Massa-ontslag Achmea, 4.000 banen weg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.