Utrecht heeft weer een eigen jenever-merk

UTRECHT - De Utrechtse Staffhorst Jenever is terug van weggeweest. Bastiaan Staffhorst blaast de oude distilleertraditie van zijn familie, die ook bekend is van de muziekwinkels, nieuw leven in. "Uit liefde voor de stad. Utrecht verdient zijn eigen jenever."
De oude jenever is geïnspireerd op het familierecept en wordt op ambachtelijke wijze gestookt in De Pronckheer in Cothen op basis van 100 procent moutwijn.
De geschiedenis van het Utrechtse drankenbedrijf Staffhorst vindt zijn oorsprong in 1831. Adriaan Staffhorst kocht toen een aantal kroegen in de stad als belegging. Dertig jaar later startte zijn zoon in één van de café's van Adriaan aan de Oudegracht een slijterij en distilleerderij.
In 1974 werd de zaak verkocht aan Henkes/Bols en kwam er een einde aan meer dan 100 jaar Utrechtse distilleertraditie. De vijfde generatie zet de traditie nu dus voort. De Staffhorst Jenever wordt woensdag gebotteld en ligt vanaf vrijdag in de winkel.
Vanaf 17.00 uur kunt op u op RTV Utrecht een reportage zien over de Utrechtse jenever.

Interview met Bastiaan Staffhorst
Utrecht heeft weer een eigen jenever-merk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.