PvdA Amersfoort bespreekt verkiezingscampagne

AMERSFOORT - Het afdelingsbestuur van de Amersfoortse PvdA komt woensdagavond bijeen om te overleggen over wie lijsttrekker voor de partij moet worden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Dat laat vice-voorzitter Arjan Lucas weten.
In maart volgend jaar mogen de kiezers naar de stembus voor een nieuwe gemeenteraad. De PvdA in Amersfoort heeft eerder een verkiezing gehouden wie de lijsttrekker voor de partij moet worden.
De uitslag van die verkiezing is nooit bekend geworden, vanwege de verdwijning en de zelfmoord van het raadslid Ramón Smits Alvarez. Hij was één van de vier kandidaten.
Wanda Dijkstra was ook kandidaat, maar zij trok zich dinsdag terug na alle commotie over het door Smits Alvarez gestolen partijgeld. De meest waarschijnlijke kandidaat voor het lijsttrekkerschap is nu Louis de la Combé.
Volgens vice-voorzitter Lucas kan de Amersfoortse PvdA nog steeds een degelijke campagne voeren in de aanloop naar de verkiezingen.
Alhoewel Smits Alvarez 64.000 euro heeft gestolen is de campagnekas nog niet leeg. Lucas ontkent dat de landelijke PvdA financieel zal bijspringen om de campagnekas te vullen, maar volgens tijdelijk fractievoorzitter Fethi Killi is er wel degelijk geld toegezegd door het partijbureau.
De PvdA lijkt niet veel zin te hebben het rapport over de diefstal van partijgelden door Smits Alvarez te publiceren. Eerder zei de partij dat dit niet mocht van het accountantskantoor maar dat bleek niet te kloppen. Mogelijk komt er over enkele dagen een gecensureerde versie naar buiten. In de volledige versie zou teveel persoonlijke informatie staan.

PvdA Amersfoort bespreekt verkiezingscampagne