Instellingen

"Strafeis moord Nelson te laag"

SOEST - Het Openbaar Ministerie heeft te lage straffen geëist tegen de mannen die worden verdacht van de moord op Richard Nelson uit Soest. Dat vinden zijn nabestaanden en hun advocaat.
Het lichaam van Nelson werd begin dit jaar in een sloot in Den Dolder gevonden. Het OM eiste woensdag 12 jaar cel tegen de 66-jarige hoofdverdachte en 7 jaar tegen zijn zoon, die van betrokkenheid wordt verdacht.
Volgens de advocaat van de nabestaanden zou een zwaardere eis op zijn plaats zijn, omdat de verdachten ongeloofwaardige verhalen ophangen en veel bewijsmateriaal hebben weggewerkt.
"De verdachten komen telkens met wisselende en ongeloofwaardige verhalen", stelt advocaat Heerebout. Bovendien hebben ze bewijsmateriaal weggewerkt: het pistool, de mobiele telefoons, hun kleding. We denken ook dat er een derde persoon bij betrokken is geweest. De vader zegt nu dat hij het lichaam van Richard zelf in de sloot heeft gedumpt. Maar Richard woog 170 kilo en de verdachte is erg klein van stuk en 66 jaar. We hebben ook de indruk dat de zoon er meer mee te maken heeft dan hij zegt en dat zijn vader misschien voor hem schuld op zich neemt."
"Twaalf jaar gevangenisstraf betekent feitelijk dat je na 8 jaar weer vrij bent", vervolgt Heerebout. De officier van justitie zei dat hij er bij het formuleren van de strafeis rekening mee heeft gehouden dat de hoofdverdachte op leeftijd is en een blanco strafblad heeft. Maar door de wisselende verklaringen zullen de nabestaanden nooit weten wat er precies gebeurd is. Dat zou volgens mij juist reden moeten zijn voor een hogere strafeis. Een eis van bijvoorbeeld 15 jaar zou meer op zijn plaats zijn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.