Groen Rechts boos op Groen Rechts

UTRECHT - Groen Rechts Nederland is boos op René Kuijper. Kuijper zat namens Groen Rechts in de Utrechtse gemeenteraad, maar een serie meningsverschillen zorgde ervoor dat Kuijper is geroyeerd.
Kuijper blijft de naam Groen Rechts gebruiken, tot groot ongenoegen van het landelijk bestuur van Groen Rechts. Hem wordt onder andere verweten dat hij contacten onderhoudt met Wim Vreeswijk. Vreeswijk was in het verleden actief voor extreem rechtse partijen als de Centrum Democraten.
Groen Rechts Nederland heeft diverse pogingen gedaan om Kuijper zo ver te krijgen dat hij zich niet meer van de naam Groen Rechts bedient. Zo zijn er ook brieven geschreven naar de Kiesraad, de Utrechtse raadsgriffier en burgemeester Wolfsen. Die geven allen aan niets voor de partij te kunnen doen. Kuijper heeft eerder tegen RTV Utrecht gezegd dat hij de naam wil blijven gebruiken tot aan de verkiezingen van 2014.
Pikant detail is dat een bestuurslid van Groen Rechts Nederland de fractieassistent van Kuijpers is. Deze fractiemedewerker treedt op namens Groen Rechts Utrecht, en staat ook als zodanig op de website van de lokale partij. De fractiemedewerker wil zijn functie niet neerleggen omdat hij het inkomen niet kan missen.
Bij de komende verkiezingen doet Vreeswijk een nieuwe poging om in de raad te komen met de Partij Vrij Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.