Wijkraad Leidsche Rijn vraagt opheldering verkeerssituatie Parkwijk

LEIDSCHE RIJN - Wijkraad Leidsche Rijn wil van wethouder Lintmeijer van verkeer weten wat de gemeente Utrecht gaat doen om de verkeerssituatie op de busbaan Parkwijk veiliger te maken.
De wethouder beloofde camera's op te hangen om de veiligheid te vergroten, maar dat is tot op heden nog niet gebeurd. Volgens de voorzitter van de Wijkraad heeft de gemeente er moeite mee om het Openbaar Ministerie juridisch te overtuigen er camera's neer te hangen.
Volgens het OM moeten er eerst andere maatregelen genomen worden voordat er camera's komen. De wijkraad betreurt het daarom dat de gemeente er niet alles aan heeft gedaan om de weg daar veiliger te maken.

DODELIJK ONGEVAL

Afgelopen zomer kwam een 16-jarige scooterrijder om het leven nadat hij werd aangereden door een personenauto die op de busbaan Parkwijk reed. Naar aanleiding van dat ongeluk is de politie strenger gaan controleren op automobilisten die de busbaan gebruiken om een stuk af te snijden.
Woensdag komt de commissie verkeer van de Wijkraad bijeen om een plan te maken de weg daar veiliger te maken. Daarnaast heeft het de komende week een gesprek met de wijkwethouder Everhardt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.