Instellingen

Projectontwikkelaar wil minder winkels Leidsche Rijn Centrum

Een maquette van Leidsche Rijn Centrum.
Een maquette van Leidsche Rijn Centrum. © Gemeente Utrecht
LEIDSCHE RIJN - In Leidsche Rijn Centrum zijn veel minder winkels nodig dan gepland. Dat zegt projectonwikkelaar ASR Vastgoed Ontwikkeling.
Leidsche Rijn Centrum moet het nieuwe stadshart van de vinexwijk worden met woningen, kantoren, horeca en winkels. Maar hoeveel winkels, daarover verschillen nu de meningen.
Volgens ASR zijn de plannen voor het winkel- en woongebied achterhaald. Door de stijgende internetverkoop en slechte economische toestanden zou veel minder winkelruimte nodig zijn.
Het bedrijf had de afgelopen maanden gesprekken met 75 winkelmaatschappijen en ontdekte dat die niet allemaal staan te trappelen om in Leidsche Rijn Centrum te gaan zitten.
Hoewel de contracten met de gemeente al getekend zijn, wil ASR het ontwerp van het gebied aanpassen om massale leegstand te voorkomen. Corio, de eigenaar van het centrum, heeft dezelfde zorgen.
Het ontwikkelingsbedrijf stelt daarom voor om in mei met het eerste deel van de bouw te beginnen en later een beslissing te nemen over het vervolg.
In juni liet wethouder Isabella nog weten dat hij er alle vertrouwen in had dat Leidsche Rijn Centrum ondanks de crisis een winkelcentrum van internationale allure zou krijgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.