Instellingen

Lichtjes grootste kerstboom weer aan

IJSSELSTEIN - De lichtjes van de grootste kerstboom ter wereld in de zendmast in IJsselstein zijn zaterdagavond ontstoken. Zanger Wolter Kroes verrichtte de openingshandeling samen met de 10-jarige Max, burgemeester Patrick van den Brink en commissaris van de Koning Willibrord van Beek.
Max mocht helpen omdat hij de winnaar is van een wedstrijd cakejes bakken. De lekkernijen worden verkocht en de opbrengst gaat naar de slachtoffers van de orkaan op de Filipijnen.
Rond 20.20 uur gingen de lampjes van de Gerbrandytoren in IJsselstein aan. Daarna was er een optreden van Wolter Kroes. De ontsteking van de grootste kerstboom trok veel publiek uit IJsselstein en omstreken.
Of de ceremonie door kon gaan was nog even de vraag, want donderdag raakte de toren beschadigd door de storm en sloeg de bliksem in. Volgens de organisatie is de verlichting nu weer helemaal in topconditie.
Zoals altijd was het ook dit jaar spannend of er genoeg geld zou zijn voor de grootste kerstboom. Om de lampjes in de kerstboom mogelijk te maken, is 65.000 euro opgehaald. De lichtjes zullen tot en met 6 januari (Driekoningen) te zien zijn.
De titel 'grootste kerstboom ter wereld' dankt de mast aan een vermelding in het Guinness Book of Records. De Gerbrandytoren wordt in de volksmond ook wel de zendmast van Lopik genoemd. Het hoogste punt is 366,8 meter.

Lichtjes grootste kerstboom weer aan

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.