RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Chauffeur met humor start buslijn Utrecht-Mallorca

1/3
UTRECHT -

Het nieuwe OV in de stad en regio Utrecht beleeft maandag een zware test. De nieuwe bussen rijden voor het eerst in de spits. Zondag ging het nieuwe OV van start. Er is lof en kritiek. En er was maandag nog tijd voor een lolletje. Op een van de bussen in Utrecht stond Mallorca als eindbestemming.

Reizigersorganisatie TotalOV ontving afgelopen weekend zo'n 250 klachten. Ook RTV Utrecht kreeg tientallen reacties. Passagiers klagen vooral over de nieuwe dienstregeling, de informatievoorziening en de lichtbakken van de bussen.

Er is ontevredenheid over aansluitingen. Zo komen onder meer uit Zeist klachten dat een aantal zinvolle overstapmogelijkheden niet langer bestaat. Ook over lijn 12 naar De Uithof wordt veel geklaagd.

Sommige reizigers stellen dat ziekenhuizen in de regio zondag niet goed bereikbaar waren. Ook is voor met name ouderen het onderscheid tussen stads- en streekbussen niet duidelijk. De nieuwe bussen en trams oogsten ook lof, vooral omdat ze schoon en stil zijn.

QBuzz is de nieuwe vervoerder in de stad en regio en ging afgelopen weekend van start. De bussen en trams rijden onder de naam U-OV.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -