PvdA Amersfoort wijst lijsttrekker aan, kanshebbers Parmaksiz en Imming

AMERSFOORT - De PvdA in Amersfoort ziet af van een nieuwe lijstrekkersverkiezing en gaat een kandidaat aanwijzen. Dat blijkt uit een interne mail aan de partijleden die in handen is van RTV Utrecht. Ismail Parmaksiz en Fleur Imming zouden de voornaamste kandidaten zijn om de partij te leiden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.
Aanleiding voor de nieuwe procedure is de zelfmoord en diefstal van raadslid Ramón Smits Alvarez. De kandidaten die in het najaar meededen aan de interne lijsttrekkersverkiezing van de PvdA waren Louis de la Combé, Wanda Dijkstra, Dico Kuiper en Smits Alvarez.
De laatste beroofde zichzelf in oktober van het leven nadat hij een tijdje vermist was. Smits Alvarez bleek 64.000 euro van de partij te hebben gestolen. In de nasleep van de affaire trok Wanda Dijkstra zich vorige week terug als kandidaat-lijsttrekker.
"De ledenraadpleging kan niet meer representatief zijn nu nog maar twee van de vier deelnemers aan deze raadpleging beschikbaar zijn", staat nu in een mail aan de partijleden. De uitslag van de lijstrekkersverkiezing zal de partij naast zich neerleggen.
De affaire Smits Alvarez bezorgt de PvdA in Amersfoort veel zorgen. Vorige week traden wethouder Rob van Muilekom, fractievoorzitter Edwin Hinloopen en afdelingsvoorzitter Marjet van Baggum ,nadat er een rapport over de diefstal van Smits Alvarez was verschenen. Daarin stond onder meer dat het toezicht tekort is geschoten.

PvdA-bestuur over lijsttrekkerschap PvdA Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.