RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Studenten Journalistiek dol op seks

UTRECHT -

Studenten van de Hogeschool Utrecht geven hun seksleven een 7. Dat blijkt uit het 'Grote Liefdesonderzoek' van Trajectum, het magazine van de HU.

In totaal vulden 680 studenten de enquête in. Daaruit bleek onder meer dat er grote verschillen zijn tussen de faculteiten. Zo zijn studenten Natuur & Techniek relatief onervaren: ze hebben gemiddeld met 1 persoon de lakens gedeeld en geven hun liefdesleven een 6,6. Studenten van de faculteit Gezondheid zijn het meest tevreden: 7,2.


LOSBANDIG

Studenten van de faculteit Communicatie en Journalistiek zijn het meest losbandig. Ze hebben de meeste sekspartners, onenightstands en dromen veel minder van trouwen en kinderen krijgen dan andere studenten. Gemiddeld hebben ze vijf sekspartners gehad, twee meer dan het aantal over de hele linie. De faculteit heeft ook het minste aantal maagden. De journalisten in spé geven hun liefdesleven een 6,8.

"Studenten Communicatie en Journalistiek moeten sociaal zijn en met iedereen kunnen praten. Dat is handig om mooie verhalen te krijgen, jouw verhaal met anderen te delen en blijkbaar ook om mensen je bed in te krijgen", zo staat in het artikel.

Uit de enquête blijkt dat de gemiddelde HU-student 21 en heteroseksueel is en voor het eerst seks heeft op zijn zeventiende. Uitwonenden hebben meer sekspartners dan thuiswonenden.

Studenten vulden de enquête afgelopen maand online in. Het onderzoek is in samenwerking met het lectoraat Methodologie en Praktijkgericht Onderzoek verricht. Met de uitslagen kan een duidelijk beeld geschetst worden van het liefdesleven van HU-studenten, stellen de onderzoekers.


BRAAF

"Het idee dat studenten losbandige types zijn die met iedereen het bed induiken en geregeld bij de dokter zitten, omdat ze jeuk hebben op plekken waar de zon niet schijnt, kunnen we naar het rijk der fabelen verwijzen. Studenten zijn braver dan de gemiddelde Nederlander", stellen de onderzoekers.
Bezoek ook:
- Het artikel in Trajectum
- Utrechtse studenten over hun seksleven

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -