Wolfsen: Nieuwe prostitutie Hardebollenstraat is mogelijk

UTRECHT - Burgemeester Wolfsen kan bewoners van de Breedstraatbuurt niet tegemoetkomen in hun wens om prostitutie te bannen uit de Hardebollenstraat.
Tijdens een raadsinformatieavond bleek dinsdag dat veel omwonenden van de Hardebollenstraat veel prettiger wonen sinds het vertrek van de prostituees. Volgens Wolfsen kunnen de vrouwen echter terugkeren omdat het bestemmingsplan dit mogelijk maakt en het plan niet zomaar kan worden gewijzigd.
De gemeente Utrecht wil wel dat een nieuwe exploitant zich aan aangescherpte regels houdt, zoals een nachtsluiting. Er ligt al een aanvraag voor nieuwe peeskamers van het bedrijf Freya. Omwonenden vrezen grote overlast.
De gemeente Utrecht wil dat er binnen 26 weken tot een jaar 162 werkplekken voor prostituees komen tussen de Einsteindreef en de Rioolwaterzuivering. De nieuwe plek moet er vooral voor zorgen dat de prostituees geen onredelijk hoge huren hoeven te betalen voor werkruimte.
De politie heeft bij het opstellen van de plannen voor het nieuwe gebied gevraagd om de prostitutie te halveren omdat dat beter te handhaven zou zijn, maar Wolfsen legt dat naast zich neer.
Donderdag praat de gemeenteraad in Utrecht weer over het prostitutiebeleid in de stad.

Wolfsen: "We zien op basis van cijfers dat er veel overlast is geweest"
Reportage over raadsinformatieavond prostitutie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.