Instellingen

TivoliVredenburg feestelijk opgeleverd

UTRECHT - TivoliVredenburg, het prestigieuze nieuwe muziekcentrum van Utrecht, is woensdagmiddag feestelijk opgeleverd. De inrichting en verhuizing van het 45 meter hoge kan daarom nu langzaam maar zeker beginnen.
Zo worden onder meer de bars geïnstalleerd, met taps die zijn verbonden met twee enorme tanks van 12.000 en 8.000 liter. Ook moeten de stoelen, geluidsapparatuur en bewegwijzering nog een plek krijgen.
Er zitten vijf concertzalen in het gebouw, waaronder een popzaal voor 2000 bezoekers. Ook is er een grote ruimte voor symfonische muziek met 1500 stoelen. Dit is de voormalige grote zaal van Muziekcentrum Vredenburg.
Verder zijn er een kamermuziekzaal met 550 plaatsen, een 'cross-over' zaal voor 500 mensen en een jazz-zaal met een capaciteit van 250. De komende weken is het nieuwe gebouw kleurrijk verlicht zodat het goed bekeken kan worden.

KOSTEN

Utrecht heeft de afgelopen jaren heel wat te stellen gehad met TivoliVredenburg. Verschillende keren werd de oplevering uitgesteld en de kosten vielen met 140 miljoen euro uiteindelijk veel hoger uit dan begroot.
Ook waren er rechtszaken tussen de fusiepartners Tivoli en Vredenburg over de exploitatie. Dat blijft een punt van zorg, omdat er vooral de eerste jaren dreigt een tekort dreigt.
Op 21 juni gaat TivoliVredenburg officieel open, maar vóór die tijd zijn er al een paar (proef)concerten.

Liveverslag met de wethouder en architect
Oplevering TivoliVredenburg is een feit

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.