Twee jaar cel voor ramkraken in Amersfoort

AMERSFOORT - Drie mannen uit Roemenië moeten tot twee jaar de cel in voor een dubbele ramkraken in Amersfoort, eind augustus. De straffen zijn iets hoger dan het openbaar ministerie had geëist omdat de ramkraken tot in de puntjes waren voorbereid.
Twee Roemenen moeten twee jaar in de cel en één crimineel kreeg 18 maanden celstraf. Ook moeten ze ten minste 1500 euro schadevergoeding betalen aan een winkelier.
Het OM eiste 22 maanden gevangenisstraf. De derde verdachte hoorde 18 maanden eisen, waarvan 4 voorwaardelijk, omdat hij openheid van zaken heeft gegeven.

LANGSTRAAT

De mannen sloegen toe bij twee elektronicazaken in de Langstraat in het centrum. Een Ford Escort reed 's nachts elektronicazaak Dixons binnen, terwijl een Suzuki computerwinkel A-Mac ramde. Voor de ramkraak gebruikten ze auto's die ze eerder in Den Haag gestolen hadden.
In beide gevallen namen de verdachten voor tienduizenden euro's aan spullen mee. Ze veroorzaakten ook grote schade aan de pui van de winkels. De mannen vluchtten in een derde auto, die ook gestolen was. De politie wist hen kort daarop klem te rijden op de A28.
De volledige claims van de winkeliers zijn niet in de uitspraak meegenomen. Daarvoor moeten ze bij de civiele rechter een zaak aanspannen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.