Zware straffen voor Overvechtse inbraakbende

UTRECHT/ODIJK - Vier mannen uit de Utrechtse wijk Overvecht hebben tussen de twee en acht jaar cel gekregen. Ze zijn verantwoordelijk voor een reeks professionele inbraken en een poging tot een plofkraak in Odijk.
Het Openbaar Ministerie noemde het viertal eerder 'crimineel tot op het bot'. Ze gingen op rooftocht in het hele land en richtten zich specifiek op inbraken bij supermarkten en bedrijven.
De mannen kwamen vaak binnen door een gat in het dak te maken; daarna braken ze de kluis open. Soms maakten ze tienduizenden euro's per keer buit.

DOWN UNDER

In onze regio sloegen de criminelen toe bij horecabedrijf Down Under in Nieuwegein. Alleen daar al bedroeg de buit bijna 42.000 euro. Maart dit jaar probeerden de mannen een plofkraak te plegen in Odijk, maar die mislukte. Ze lieten een ravage achter.
Volgens de rechtbank vormden de mannen van 20, 25, 36 en 40 jaar een criminele organisatie, die professioneel te werk ging. De mannen gingen op voorverkenning, voerden overleg over de rolverdeling, kochten vluchtscooters, gebruikten portofoons en hadden wapens en explosieven zoals een pistoolmitrailleur en TNT.
Twee mannen werden veroordeeld tot zes jaar cel. Eentje kreeg acht jaar opgelegd en de laatste twee jaar gevangenisstraf. Aandacht in het RTV Utrecht-programma Bureau Hengeveld leverde extra bewijs tegen de criminelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.