Baan voor Aleid Wolfsen bij Sena

UTRECHT - Aleid Wolfsen gaat na zijn vertrek als burgemeester van Utrecht aan de slag bij muziekrechtenorganisatie Sena. Bronnen rond Sena meldden aan RTV Utrecht dat hij voorzitter van de Raad van Toezicht wordt en vrijdagmiddag bevestigde Sena dat met een persbericht.
Sena incasseert de vergoedingen die artiesten krijgen voor het openbaar gebruik van muziek. De organisatie heeft roerige jaren achter de rug. Zo werd in 2010 de directeur ontslagen en ook stapte vrijwel het hele bestuur op vanwege financieel wanbeleid.
Wolfsen volgt per 1 januari Ed Nijpels op, die gedurende een lange periode voorzitter van het algemeen bestuur en daarna voorzitter van de raad van toezicht was. Wolfsen wordt door de raad van toezicht gezien als de ideale kandidaat, door zijn "juridische, politieke en bestuurlijke ervaring".
Het officiële afscheid van burgemeester Wolfsen in Utrecht staat gepland op 19 december. Een dag later mogen inwoners hem uitzwaaien in Museum Speelklok. Jan van Zanen, nu nog burgemeester van Amstelveen, volgt hem op 1 januari op.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.