"Prostitutiezone Zandpad zo voor niemand interessant"

UTRECHT - Raamexploitanten van het Utrechtse Zandpad zijn verontwaardigd over het bericht dat prostituees maar drie jaar op het nieuwe terrein kunnen werken. Dat was bij de gemeente en de raadsleden al langer bekend, maar om ondernemers niet af te schrikken werd dat niet luidkeels verkondigd.
Over de nieuwe werkplekken langs de Einsteindreef moet nog een formeel besluit worden genomen. Dat betekent dat het zeker nog een jaar duurt voor de locatie in gebruik kan worden genomen. Bovendien wil Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden vanaf 2017 weer zelf over het terrein langs de Einsteindreef kunnen beschikken.
Daar verrijst dan een nieuwe rioolwaterzuivering naast de huidige. "Meedenken over problemen van de gemeente mag niet onze kerntaak verhinderen, namelijk het zuiveren van afvalwater," zegt dijkgraaf Patrick Poelmann tegen RTV Utrecht.
Raamexploitant Marc Kramer zegt dat de nieuwe werkplekken zo voor niemand interessant zijn. "Niet voor de vrouwen die er moeten werken en zelf geloof ik ook niet in het plan. Geen enkele ondernemer gaat de benodigde kosten van 2,5 miljoen euro investeren, als je maar drie jaar krijgt om het terug te verdienen."
De exploitanten van het Zandpad kregen pas deze week te horen dat de nieuwe locatie maar tijdelijk zou zijn. Waar ze daarna terecht kunnen is nog lang niet duidelijk. Bovendien is zelfs het terrein van Stichtse Rijnlanden nog niet vastgelegd, want de gesprekken met het hoogheemraadschap zijn nog gaande.
Ook de woningbouw waarvoor de gemeente plannen heeft is nog allerminst zeker. De besluiten die nodig zijn om de prostitutiezone en de nieuwe villa's aan het Zandpad te realiseren zal burgemeester Aleid Wolfsen aan zijn opvolger Jan van Zanen moeten overlaten.

U Vandaag over de prostitutieplannen in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.