A27 bij Eemnes uren afgesloten na dodelijk ongeluk

UTRECHT - De A27 vanuit Almere naar Utrecht is zaterdagochtend uren afgesloten geweest na een dodelijk ongeluk veroorzaakt door een spookrijder. Het ongeluk gebeurde rond 5.00 uur ter hoogte van knooppunt Eemnes.
Een automobilist haalde op de meest linker baan een vrachtwagen in. Daarna volgde een frontale botsing met de spookrijder. Bij het ongeluk zijn een 25-jarige Amsterdammer en een 26-jarige man uit Lelystad betrokken. Onduidelijk is wie daarvan de spookrijder is en wie de vrachtwagen inhaalde.
De politie zei aanvankelijk dat de man uit Lelystad aan het spookrijden was geweest en het ongeluk had veroorzaakt. Zaterdagmiddag bleek echter uit nadere metingen dat toch niet helemaal vaststaat dat hij de spookrijder was. Het zou ook de andere man kunnen zijn geweest, aldus de politie. Verder onderzoek moet in de komende dagen uitsluitsel geven.
De 26-jarige inwoner van Lelystad overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De bestuurder van de andere auto is in kritieke toestand naar het UMC Utrecht gebracht. De vrachtwagenchauffeur raakte ook betrokken bij het ongeluk, maar is er goed vanaf gekomen. Zijn truck liep wel schade op.
De A27 bij knooppunt Eemnes werd even na 11.00 uur weer vrijgegeven.

A27 uren dicht na dodelijk ongeluk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.