Doodsoorzaak Ruben en Julian voor altijd onbekend

ZEIST - Hoe en waar Ruben en Julian om het leven zijn gekomen zal nooit bekend worden. Dat heeft Justitie dinsdagmorgen gemeld. De recherche deed maandenlang onderzoek naar de dood van de jongetjes van 7 en 9 uit Zeist.
De familie is maandag op de hoogte gesteld van de resultaten. Volgens het Openbaar Ministerie kon het Nederlands Forensisch Instituut de doodsoorzaak niet vaststellen door de staat waarin de lichamen zijn gevonden.

MOEDER

Verslaggever Dennis van Ommeren van RTV Utrecht heeft regelmatig contact met de moeder van Ruben en Julian en sprak haar dinsdagmorgen. "Ze wil in het openbaar liever niets over de uitslag van het onderzoek zeggen. Na zeven maanden wachten op de resultaten, willen zij en haar familie nu vooral rust. Ze wil er verder alleen over kwijt dat ze haar jongens zo ontzettend mist."
Ook over de psychische gesteldheid van Jeroen Denis, de vader die de jongens bij zich had voor ze verdwenen, is uit het onderzoek niets bekend geworden. Wel zegt de Justitie dat hij als enige bij de dood van zijn zoontjes betrokken was.

SPOORLOOS

De vader en moeder van Ruben en Julian waren gescheiden. De broertjes werden in mei door Denis bij hun moeder opgehaald en verdwenen daarna spoorloos. Denis pleegde zelfmoord en werd de volgende morgen gevonden in het Doornse Gat.
Naar de jongens werd wekenlang met hulp van veel vrijwilligers gezocht. Uiteindelijk werden hun lichamen aangetroffen in een zogenoemde duiker, een betonnen pijp in een sloot buiten Cothen. Het tijdstip van overlijden is vastgesteld in de nacht na hun verdwijning.

Doodsoorzaak Ruben en Julian voor altijd onbekend