Laatste raadsvergadering voor Aleid Wolfsen

UTRECHT - Aleid Wolfsen (PvdA) begint donderdagmiddag aan zijn laatste raadsvergadering als burgemeester van Utrecht. Hij stapt na 6 jaar op eigen verzoek op. De laatste vergaring is geen formaliteit: op de agenda staan veelbesproken onderwerpen als de windmolens op Lage Weide, raamprostitutie en de Bieb++.
Wolfsen is in de 6 jaar dat hij de eerste burger van Utrecht was van de ene naar de andere affaire gestruikeld. Dat leverde hem drie moties van wantrouwen op, die hij allemaal overleefde. Maar Wolfsen haalde recent ook de start van de Tour de France in 2015 naar Utrecht.
Het afscheid van Wolfsen wordt op zijn eigen verzoek sober gehouden. Donderdagavond nemen de raadsfracties tijdens een bijzondere raadsvergadering afscheid. Vrijdag mogen Utrechters hem de hand drukken tijdens een bijeenkomst in Museum Speelklok.
De 53-jarige Wolfsen gaat volgend jaar in deeltijd aan de slag bij muziekrechtenorganisatie Sena en blijft ook actief voor Jantje Beton. Hij ziet af van wachtgeld omdat hij niet verplicht wil solliciteren. Hij wordt opgevolgd door VVD'er Jan van Zanen, die nu nog burgemeester van Amstelveen is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.