Utrechtse Hardebollenstraat en Zandpad weer snel open

UTRECHT - De Utrechtse gemeenteraad wil een snelle heropening van de peeskamers aan de Hardebollenstraat en het Zandpad. Dat bleek donderdagmiddag tijdens het raadsdebat over de prostitutie in de stad.
Een grote meerderheid wil dat de prostitutieplekken weer beschikbaar komen tot dat er een nieuwe locatie is voor de prostitutie in de stad. Dat kan zeker nog wel anderhalf jaar duren.

WOLFSEN

Ook moet de burgemeester in onderhandeling met het waterschap Amstel Gooi en Vechtstreek om er voor te zorgen dat de ligplaatsen voor de boten beschikbaar blijven. Burgemeester Wolfsen is gevraagd om hier zo snel mogelijk contact over op te nemen met het waterschap, dat onlangs eiste dat de bootjes moeten sluiten.
Wolfsen heeft de raad donderdag ook toegezegd te gaan praten met het waterschap. Hij zegt ook z'n best te doen om de ramen in de Hardebollenstraat zo snel mogelijk weer open te krijgen. Maar hij waarschuwt wel dat het hier heel erg druk wordt als de Hardebollenstraat weer open gaat en het Zandpad dicht blijft.

MINIMUMLEEFTIJD

Verder heeft een raadsmeerderheid ingestemd met een nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening. Daarin staan de voorwaarden waar de prostitutie in de stad aan moet voldoen. Zo gaat de minimumleeftijd van prostituees omhoog naar 21 jaar.
Ook wil een raadsmeerderheid dat de dames beter geregistreerd worden. Verder is vastgelegd dat de Hardebollenstraat in de binnenstad 's nachts dicht gaat. Onder meer oppositiepartij CDA had hierop aangedrongen.

TIPPELZONE

De gemeenteraadsleden bleken tijdens het debat nog meer wensenlijstjes te hebben over de voorwaarden voor prostitutie in de stad. Zo wil de ChristenUnie dat de sluiting van de tippelzone aan de Europalaan weer op de agenda komt. De VVD wil het maximale aantal ramen bij één exploitant verhogen van twintig procent naar vijftig procent minus één raam.
De gemeente zoekt momenteel naar een nieuwe plek voor prostitutie in de stad. Het college heeft plannen voor een nieuwe prostitutiezone aan de Einsteendreef. Over deze locatie wordt volgend jaar een beslissing genomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.