Instellingen

Woningstichting Leusden durft aankoop appartementenblok nog niet aan

© denieuwebiezenkamp.nl
LEUSDEN - Woningstichting Leusden (WSL) heeft de aankoop van Alberik, onderdeel van het project De Nieuwe Biezenkamp, opgeschort. WSL was van plan om het blok met twintig sociale huurappartementen aan te kopen, maar durft het vooralsnog niet aan. De corporatie wil zeker weten dat de marktwaarde van Alberik in verhouding staat tot de investeringskosten.
Ook wil Woningstichting Leusden duidelijkheid over de realisatie van het multifunctioneel centrum Atlas. De corporatie wil de zekerheid dat kosten niet worden overschreden en dat het gebouw zonder verliezen kan worden geëxploiteerd. De woningstichting benadrukt dat de aankoop van Alberik niet van de baan is. De corporatie gaan nog in gesprek met de gemeente en ontwikkelaar Heijmans.
De Biezenkamp, gelegen in het hart van Leusden, ondergaat een metamorfose. Het bestaande winkelcentrum en een aantal woningen worden gesloopt. Daarvoor in de plaats komt een nieuw winkelplein met appartementen en een gezondheidscentrum. In multifunctioneel centrum Atlas moet onder meer een brede school komen.
Tijdens een informatiebijeenkomst die de gemeente vorige week belegde, liepen de emoties bij een aantal bewoners hoog op. Volgens de Leusder Krant zijn ze bezorgd over de vertraging die het project heeft opgelopen. De beloofde 'unieke combinatie van wonen, zorg, onderwijs en winkels' is volgens de Leusdenaren nog ver te zoeken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.