Instellingen

"Utrechtse minima zijn duur verzekerd"

UTRECHT - De collectieve zorgverzekering voor minima die de gemeente Utrecht aanbiedt, oogst kritiek. Twee onafhankelijk vergelijkingssites van zorgverzekeraars vinden de verzekering speciaal voor Utrechters met een minimuminkomen duur.
De verzekering kost zo'n 160 euro per maand, terwijl mensen zich elders al voor 60 euro kunnen laten verzekeren. Volgens de gemeente Utrecht is de verzekering niet aan de prijs, omdat de dekking zeer uitgebreid is. Bovendien wordt het eigen risico van de verzekerde met het bedrag compleet afgekocht.

MINPUNT

Vergelijkingssite Zorgkiezer.nl ziet dat laatste juist als een minpunt. Het afkopen van het eigen risico is voor verzekerden alleen nuttig als het eigen risico nagenoeg wordt opgebruikt. Als dat niet gebeurt, is het weggegooid geld.
De gemeente verandert de minimaverzekering voor 2014 niet meer. Wel overweegt Utrecht volgend jaar meer maatwerk in de zorgverzekering. Wethouder Spigt van Utrecht denkt daarbij aan een aparte verzekering voor bijvoorbeeld jonge of oude minima.

"Utrechtse minima zijn duur verzekerd"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.