Laatste werkweek voor Aleid Wolfsen

UTRECHT - Burgemeester Aleid Wolfsen is begonnen aan zijn laatste week als burgervader van Utrecht. Hij is officieel tot 31 december in dienst, maar volgende week heeft hij vakantie.
De agenda van de 53-jarige Wolfsen staat deze week nog bomvol met werk, maar verder is het vooral een week van afscheid nemen. Zo had hij dinsdag zijn laatste collegevergadering met de wethouders. Eind van de week is hij het middelpunt van twee afscheidsrecepties.

DIEPTEPUNT

Wolfsen trad in janauri 2008 aan als burgemeester van Utrecht en zegt met plezier en dankbaarheid terug te kijken op de jaren die volgden. Een dieptepunt in die periode was de kwestie rond het weggepeste homostel Hans en Ton.
"Als mensen de stad ontvluchten omdat ze zich onvoldoende beschermd voelen, hoe dat verder ook is gelopen, dat wil niemand", zegt hij daarover. Met het binnenhalen van de Tourstart in 2015 maakte hij op de valreep nog een flinke klapper.
Per 1 januari 2014 neemt Jan van Zanen het stokje van hem over. Van Zanen was eerder wethouder in Utrecht en was de laatste jaren burgemeester van Amstelveen.

Laatste werkweek voor Aleid Wolfsen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.