Instellingen

Toch parkeerplek voor invaliden Amersfoort

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - Invaliden in Amersfoort krijgen toch weer eigen parkeerplekken. De gemeente had er al een aantal ingetrokken, maar de gemeenteraad heeft dinsdag het college van B en W teruggefloten.
De raad nam unaniem een motie van de SP aan waarin staat dat er beter naar de gezondheidssituatie moet worden gekeken bij een aanvraag voor een parkeervergunning. De raad wil dat medische indicatie zwaarder gaat wegen dan de vraag of er vaak voldoende plekken vrij zijn.
Invaliden zijn erg blij met de motie. Vóór de raadsvergadering hadden gehandicapten al de parkeerplaats van de wethouder bezet. Ze vinden het onbestaanbaar dat 23 van hen niet langer een parkeerplek dichtbij huis krijgen.
"Geen vaste plek betekent dat je een plekje in de straat moet zoeken en daardoor raak je onderweg al in de stress omdat je niet weet of je wel een plekje bij je huis kunt vinden", zegt actievoerder Joost van der Zwart.

HYPOCRIET

Het college van B en W wilde de invalidenparkeerplekken afschaffen omdat er in sommige wijken toch wel voldoende plekken zouden zijn. Volgens de SP klopt dat niet omdat ambtenaren alleen op rustige momenten hebben gekeken naar de parkeerdruk.
De gemeente zei eerder dat er bij iedere aanvraag zeker negen keer wordt gekeken op momenten die zijn overlegd met diegene die een invalideparkeerplaats wil.
De fractie vindt het college hypocriet, omdat er wel vaste parkeerplekken zijn voor burgemeester en wethouders. Ook waren de invalideparkeerplekken opgeheven, voordat de bezwaartermijn was verlopen, liet een boze SP-fractie weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.