Amersfoort akkoord met financiering Rondweg

AMERSFOORT - De gemeenteraad van Amersfoort heeft dinsdag ingestemd met de uitwerking van de geplande Westelijke Rondweg. Ook is de financiering van ruim 67 miljoen euro nu rond.
Al eerder ging de raad akkoord met de komst van de weg, maar nu zijn ook de details bekend. De weg gaat langs de Stichtse Rotonde en wordt verdiept op het kazerneterrein aangelegd. Een groenstrook langs de Aletta Jacobslaan blijft behouden, tot grote vreugde van GroenLinks.
Vanaf de Aletta Jacobslaan gaat de weg onder het spoor door om uiteindelijk op de Barchman Wuytierslaan aan te sluiten op bestaande wegen. In de eerste prognose was gerekend op 72,3 miljoen euro, maar volgens het college van B en W is 67,1 miljoen euro voldoende.
UITWERKING
Het meeste geld voor de weg komt van de provincie, maar die beslist niet mee over de verdere uitwerking van de plannen. GroenLinks is daar erg blij over, omdat de fractie graag zicht wil houden op de procedure, omdat de weg erg gevoelig ligt in de stad.
Vorig jaar viel de coalitie met daarin VVD en GroenLinks omdat ze het niet eens konden worden over nut en noodzaak van de weg. Uiteindelijk werd er toch gekozen om de weg aan te leggen, maar wel met garanties voor de natuur.
Voor de zomer zal de gemeenteraad zich nogmaals buigen over het tracé als het bestemmingsplan gereed is. Daarna kunnen betrokkenen beroep aantekenen en als er geen kink in de kabel komt, wordt er in 2015 een begin gemaakt met de aanleg van de weg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.