RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht stelt besluit over megabieb uit

1/2
UTRECHT -

Het besluit over de nieuwe bibliotheek op het Utrechtse Smakkelaarsveld is uitgesteld. De gemeenteraad kon het donderdag nog niet eens worden over het definitieve ontwerp en heeft het debat vanwege tijdgebrek uitgesteld. De raad moest donderdag namelijk ook nog afscheid nemen van burgemeester Wolfsen.

De raad zou een definitieve beslissing nemen over het alternatieve plan voor het gebouw op het Smakkelaarsveld. Het gaat om een voorstel van D66 en ChristenUnie. Die partijen willen niet instemmen met de huidige plannen, maar zien het gebouw wel zitten als de bibliotheek en de bioscoop veel minder ruimte gaan huren.


AMBITIEUS

De fracties hebben samen met het CDA en de PvdA, beide groot voorstander van de Bieb++, gekeken naar de begroting van de bibliotheek en 't Hoogt. Volgens D66 en de ChristenUnie was die veel te ambitieus en daarom wilden ze niet instemmen met de komst van het pand, waar ook woningen en een fietsenstalling in moeten komen.

Door de aangepaste plannen is er wel een meerderheid in de gemeenteraad te vinden voor het nieuwe gebouw. De VVD en SP zien trouwens niets in het alternatieve plan. Zij willen de bestaande bieb aan de Oudegracht flink moderniseren.


BELANG

De komst van het pand is volgens de voorstanders van groot belang voor de plannen in het Utrechtse Stationsgebied. Zo moeten de buslijnen en een trambaan dwars door het gebouw van architect Rapp+Rapp gaan lopen en komt het gebouw te liggen aan het water van de verlengde Leidsche Rijn.

De raad praat nu op 13 januari verder over het voorstel. Het biebplan is trouwens niet het enige agendapunt dat kwam te vervallen. Zo is ook het besluit over de plannen voor de bouw van windmolens op Lage Weide uitgesteld.


HAARZUILENS

Het nieuwe bestemmingsplan van Haarzuilens kwam uiteindelijk ook niet meer aan de orde. Het college wil dat het dorp onder meer een openbaar en toegankelijk recreatiegebied krijgt met ongeveer 15 kilometer aan wandel- en fietspaden.

Inwoners van Haarzuilens waren speciaal voor het agendapunt naar het stadhuis gekomen, maar moesten lijdzaam toezien dat de vergadering fors uitliep. Ze zaten al uren op de publieke tribune, toen ze hoorden dat het besluit over het bestemmingsplan op een later tijdstip wordt genomen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -