Instellingen

Omstreden PvdA'ers Amersfoort laag op lijst

Oud-wethouder Rob van Muilekom.
Oud-wethouder Rob van Muilekom. © Rob van Muilekom, Twitter
AMERSFOORT - De in opspraak geraakte oud-wethouder Rob van Muilekom en Wanda Dijkstra zijn door de leden van de PvdA in Amersfoort op een onverkiesbare plaats gezet. Dijkstra was tot voor kort in de race voor het lijsttrekkerschap van de partij.
Wanda Dijkstra staat nu op plaats 14. Ze trok een paar weken geleden haar kandidatuur voor het lijsttrekkerschap in, nadat bekend was geworden dat Ramon Smits Alvarez jarenlang tienduizenden euro's van de partij kon stelen.

COMEBACK

Van Muilekom en Dijkstra zaten in het bestuur van de Stichting die dat geld beheerde. Van Muilekom staat op plek 15, de laagste op de lijst. Tegen RTV Utrecht zegt hij dat hij geen interesse heeft in een raadszetel, maar een comeback als wethouder is wat hem betreft wel een optie. Dijkstra reageert desgevraagd met: "Ik ben blij dat de leden mij op de lijst hebben gezet."

LIJSTTREKKER

De leden kozen donderdagavond Louis de la Combé als hun lijsttrekker. Hij werd eerder door het partijbestuur al naar voren geschoven.
De la Combé: "Wij vinden nog steeds dat Van Muilekom en Dijkstra bij de partij en dus ook op de lijst horen. Tegelijkertijd is het een signaal dat de kiezer het laatste woord heeft. De kiezer is nu in de gelegenheid om een definitief oordeel over die twee mensen uit te spreken."

CRISIS

De la Combé moet zijn partij vóór de verkiezingen in maart uit het slop trekken. De lokale fractie verkeert in crisis na de diefstal door het PvdA-raadslid Smits Alvarez, die later zelfmoord pleegde.
De volledige lijst:
1. Louis de la Combé
2. Rob Smulders
3. Youssef El Messaoudi
4. Lineke van Bruggen
5. Dico Kuiper
6. Harun Keskin
7. Fethi Killi
8. Francis Hazekamp
9.. Bert Veenstra
10. Marloes Holwerda
11. Bert de Vries
12. Jan Herman Koller
13. Xeno Yurtgulu
14.Wanda Dijkstra
15.Rob van Muilekom

Oud-wethouder Van Muilekom wil laag op de lijst

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.