Hogere straf voor inrijder filefuik

DE RONDE VENEN - Maikel R., die in 2011 op de A2 bij Vinkeveen inreed op een filefuik, is in hoger beroep veroordeeld tot 8 jaar cel en 10 jaar rijontzegging.
Eerder kreeg R. van de rechtbank zes jaar cel en een rijverbod van tien jaar opgelegd. Het OM ging daartegen in hoger beroep.
Bij het gedrag van Maikel R. past volgens het Hof in Arnhem een forsere straf dan de rechtbank eerder oplegde. Persraadsheer Roessingh: "Hier is toch sprake van levensgevaarlijk rijgedrag. Het Hof neemt het de verdachte kwalijk dat hij hiervoor geen verantwoordelijkheid heeft genomen, maar die, in tegendeel, bij de politie legt en zich eigenlijk voornamelijk over zijn eigen situatie beklaagt."
Als voorbeeld geeft ze dat R. zegt dat hij door het ongeluk een dwarslaesie heeft opgelopen, maar dat niet met medische stukken kan bewijzen.
De straf is wel lager dan de eis van het Openbaar Ministerie. Die had tien jaar cel geëist.
R. reed ruim twee jaar geleden met volle snelheid in op een filefuik, die door de politie gecreëerd was om hem tegen te houden na het stelen van benzine. Bij de aanrijding kwam een man uit Maastricht om het leven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.