RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gevangenisstraf moeder Mirjam Abarkan blijft drie jaar

IJSSELSTEIN -

De 43-jarige moeder van Mirjam Abarkan uit IJsselstein is in hoger beroep opnieuw veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. Het Openbaar Ministerie had net als eerder zeven jaar geŽist voor het doodsteken van haar 16-jarige dochter. Het gerechtshof vindt de straf die de rechtbank in Utrecht oplegde echter voldoende.

De advocaat-generaal betoogde dat Chahira ben M. niet verminderd, maar hooguit licht verminderd ontoerekeningsvatbaar was, toen ze bij een van de herhaaldelijke ruzies met Mirjam een mes in haar buik en haar hart stak. Het hof liet echter meewegen dat het gezin de moeder graag snel terugziet, ook omdat de kleinste kinderen haar nodig hebben. De gezinsleden vallen Mirjam niet af, maar willen de moeder vergeven.

In het gezin waren spanningen over onder meer de verslechterende schoolprestaties en de verkeerde vrienden in het leven van de puberende Mirjam. Moeder Chahira verloor grip op haar en kampte met een depressie en zorgen om de andere kinderen. Toen Mirjam op 3 januari van dit jaar haar moeder uitfoeterde, bood Chahira haar een mes aan met de woorden: "Maak me dan af." Daarop volgde een worsteling, waarbij Chahira haar dochter doodstak.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -