Verhuizing Meander MC goed verlopen

AMERSFOORT - De grote verhuizing van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort is voorspoedig verlopen. Om 16:00 uur waren alle patiënten vanuit de oude locaties Lichtenberg en Elisabeth naar het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg gebracht.
In totaal verhuisden 101 patiënten van de locatie Lichtenberg en 27 van Elisabeth. Daarbij waren drie IC-patiënten. Om 5 uur vertrok de eerste ambulance richting het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg. De verhuizing werd begeleid door de politie.

SPOEDEISENDE HULP

De spoedeisende hulp werd maandagmorgen om 8:00 uur op de Maatweg in gebruik genomen. Vier minuten na de opening diende zich de eerste patiënt aan. Ook de afdeling Moeder Kind voor de Verloskundige zorg aan de Maatweg werd maandag geopend.
Eerder is al veel apparatuur overgebracht en ook de dialysepatiënten en mensen die gebruik maken van de Trombosedienst kwamen al een week naar de Maatweg. Het Centrum voor Psychiatrie en de polikliniek Fysiotherapie van zowel de Lichtenberg en Elisabeth waren ook al over.
De locaties Lichtenberg en Elisabeth worden op termijn gesloopt. Het ziekenhuis in Baarn blijft gewoon open, evenals de poliklinieken in Nijkerk en Barneveld en prikpunten in de regio.
Het Meander Medisch Centrum koos bewust voor 23 december als verhuisdag. Volgens het ziekenhuis is dit een van de rustigste dagen van het jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.