Basic Trust Live moet zorg staken van Inspectie Gezondheidszorg

De praktijk van Basic Trust Live in Bunschoten.
De praktijk van Basic Trust Live in Bunschoten. © Basictrustlive.nl
Bunschoten-Spakenburg/Provincie Utrecht - Basic Trust Live mag per direct geen zorg meer verlenen. De zorg voor cliënten in Bunschoten en Ede moet worden overgedragen aan een andere zorgaanbieder. Uit inspectiebezoeken blijkt dat de praktijk voor geestelijk en lichamelijk welzijn ernstig tekort schiet.
Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg zijn de medewerkers niet deskundig genoeg en geeft de organisatie verkeerde informatie over het toezicht op de bedrijfsvoering. Ook is de besteding van het persoonsgebonden budget niet inzichtelijk voor cliënten.
Basic Trust Live krijgt een maand de tijd om schoon schip te maken. Als blijkt dat dan alles in orde is, mag de instelling weer nieuwe cliënten aannemen.

De Raad van State heeft in 2017 de verantwoordelijk staatssecretaris op de vingers getikt in deze zaak. De argumentatie van de beslissing was op basis van de verkeerde wet tot stand gekomen.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg kreeg destijds de opdracht om per geconstateerde tekortkoming aan te geven op basis van welke wetsbepaling hij bevoegd is toezicht te houden op de zorgtaak en zo nodig een nieuw besluit te nemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.