RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eindelijk monument voor Joodse slachtoffers in Utrecht

1/2
UTRECHT -

Bijna zeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog lijkt een monument met namen van alle Joodse oorlogsslachtoffers uit de stad Utrecht dichtbij. Het college van burgmeester en wethouders staat achter de plannen van de Stichtijng Joods Monument Utrecht.

In de Tweede Wereldoorlog werden ruim 1600 Utrechtse Joden gedeporteerd. Slechts 400 keerden terug in de stad. Door de jaren heen is meerdere keren geprobeerd een monument te plaatsen voor de 1200 mensen die zijn vermoord. Bijna alle Joodse slachtoffers uit Utrecht vertrokken met de trein vanaf het toenmalige station Maliebaan naar de concentratiekampen.

In station Maliebaan is tegenwoordig het Spoorwegmuseum gevestigd. De Stichting Joods Monument Utrecht heeft daarom de Johan van Oldenbarneveltlaan bij het museum in gedachten als locatie voor de gedenkplaats. De stichting hoopt dat het monument in mei 2015 klaar is. De gemeenteraad moet er nog wel over beslissen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -