Aanvragen coffeeshops Utrecht lijken vergeefs

UTRECHT - De huidige aanvragen voor coffeeshops in de gemeente Utrecht maken weinig kans. Dat valt op te maken uit een reactie van de gemeente op de onrust in de stad over de aanvragen.
Er lopen momenteel drie aanvragen voor een coffeeshop op de Amsterdamsestraatweg. Eén daarvan is al afgewezen, zegt de gemeente. De aanvrager is daar wel tegen in beroep gegaan.
Een andere aanvraag staat op het adres van restaurant 't Dikkertje op de Amsterdamsestraatweg. De eigenaar daarvan is stomverbaasd en zegt er niets mee te maken te hebben. Hij overweegt zijn advocaat in te schakelen omdat hij vreest voor zijn goede naam.
Er ligt ook nog een aanvraag voor een pand op de Amsterdamsestraatweg dat tussen enkele winkels staat. Die is nu in de procedure, laat de gemeente weten. Dat betekent dat wordt gekeken naar de achtergrond van aanvragers, de geschiktheid van het pand en de afstand tot scholen.

OVERLAST

Behalve aan de Amsterdamsestraatweg ligt er ook een vergunningsaanvraag voor een pand aan de Oudegracht. Daar stond eerder een coffeeshop die moest sluiten wegens overlast.
De aanvraag voor een coffeeshop op de St. Laurensdreef maakt ook weinig kans. Die plek ligt volgens de gemeente veel te dicht bij een school. De procedures voor de Oudegracht en de St. Laurensdreef zijn nog niet afgerond.

BEZWAAR

In de loop van 2014 wordt duidelijk of de aanvragen worden goedgekeurd. Daarna volgt een bezwaarprocedure. Enkele politieke partijen in de stad hebben al aangegeven dat ze niets zien in een coffeeshop op de Amsterdamsestraatweg.
In de gemeente zijn momenteel 10 coffeeshops. Er is volgens het beleid ruimte voor 17 shops. Eén vergunning wil de gemeente uitgeven aan een ondernemer die aan de rand van de stad een drive-in coffeeshop wil beginnen, maar daar is nog geen geschikte plek voor gevonden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.