Houtenaar lekt kersttoespraak ook dit jaar

HOUTEN - Het uitlekken van de toespraak van koning Willem-Alexander is het werk van internetspecialist Anne Jan Roeleveld uit Houten.
Hij wist met slim knip- en plakwerk de link met de tekst te achterhalen. Roeleveld deed dit naar eigen zeggen om aan te tonen dat de beveiliging nog steeds niet deugt. Vorig jaar wist hij ook de speech van Beatrix voortijdig te achterhalen.

ONDERTITELING

Deze keer vond de Houtenaar de tekst op de website van de Nederlandse Publieke Omroep. De NOS zegt dat te betreuren. "De tekst

is in de loop van de ochtend naar de Nederlandse Publieke Omroep gestuurd om te kunnen zorgen voor een ondertiteling voor pagina 888, doven en slechthorenden. Zoals het er nu naar uitziet is de tekst uit dat systeem gehackt."
De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) noemt het "onvoorstelbaar stom" dat de kersttoespraak van koning Willem-Alexander voortijdig op een website van de publieke omroep te vinden was. De NOS had de tekst volgens de RVD tegen de afspraken in toch klaargezet op een server.
In de eerste kerstspeech van Willem-Alexander stond het thema verbinding centraal. Ook verwees hij naar het overlijden van zijn broer Friso.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.