Utrecht begraaft overleden baby, ouders spoorloos

UTRECHT - Op begraafplaats Kovelswade in Utrecht is vrijdag een overleden baby ter aarde besteld, zonder dat de ouders daarbij aanwezig waren. Het Georgische jongetje, dat de naam Milcho kreeg, ligt in een eenvoudig grafje waar een bos bloemen en een gedicht op is gelegd.
Op de website van het Utrechts Dichtersgilde staat dat het kindje een paar dagen voor de kerst in Enschede werd geboren. Milcho bleek zo ernstig ziek, dat hij met spoed naar het UMC in Utrecht moest worden overgebracht. Daar stierf hij.
Omdat de ouders direct terug naar Georgië zijn gegaan zonder naam of verblijfplaats te noemen, is de zorg voor een waardig afscheid overgedragen aan de gemeente. Bij de uitvaart waren behalve de begrafenisondernemer, de drager en een medewerker van Kovelswade ook drie belangstellenden aanwezig.
Een van hen, Ruben van Gogh van het Utrechts Dichtersgilde, droeg een speciaal voor Milcho geschreven gedicht voor. Het gedicht werd met een boeket in de kleuren van de Georgische vlag achtergelaten op het kindergraf.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.