Bakkerij Olink heeft nog wel lekkerste oliebol van provincie

PROVINCIE UTRECHT - Bakkerij Olink in Maarssen heeft nog altijd de lekkerste oliebollen van de provincie Utrecht. In de nationale oliebollentest van het AD heeft de winkel dit jaar de vijftiende plaats gekregen.
Vorig jaar voerde de bakkerij de ranglijst nog aan, maar vrijdag werd al bekend dat de beste oliebollen dit jaar bij Richard Visser in Rotterdam te halen zijn. Grootste stijger van het jaar is bakker Neplenbroek in Utrecht, die van plaats 120 naar 23 doorstoot. Meindert Bischoff in Vianen stopt in deze provincie de meeste krenten en rozijnen in de oliebollen.
Slecht nieuws is er ook. Bakker Stephan Roulaux, met een kraam op de Neude in Utrecht, staat in de categorie "zeer slecht / oneetbaar". De bollen daar hebben volgens de krant het laagste "smaakgehalte" van heel Nederland.
Nog bonter heeft de gebakkraam op de Emiclaerhof in Amersfoort het volgens het AD gemaakt. De bakkerij wordt vermeld onder "overtreding warenwet / economisch delict" en de bakkers worden "een stelletje knoeiers" genoemd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.