Instellingen

Verkoop vuurwerk begint "lekker druk"

PROVINCIE UTRECHT - Vuurwerkhandelaren in de regio hebben zaterdag lange rijen voor de deur gezien. Op de eerste officiële verkoopdag was het volgens de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland "lekker druk".
In totaal zijn er in Nederland ongeveer 1500 winkels waar vuurwerk wordt verkocht. Rotjes, fakkels en pijlen zijn onder meer te verkrijgen bij tuincentra, bouwmarkten en rijwielzaken. Maandag en dinsdag mogen zij ook nog vuurwerk leveren. Op zondag kunnen de knallers wel worden besteld, maar mogen zij niet worden opgehaald.

NIEUWKOMER

Een nieuwkomer is Vuurwerkhal Utrecht in de Utrechtse binnenstad. Omwonenden zijn niet blij met de vuurwerkopslag in de buurt, maar de eigenaar deed de deuren zaterdagmorgen toch enthousiast open.
Buurtbewoners zijn volgens hem van harte welkom om te komen kijken hoe de veiligheid is georganiseerd. Het aantal klanten viel hier in de ochtend overigens nog wat tegen.

BOETE

Het is burgers toegestaan om vuurwerk af te steken tussen 31 december 10.00 uur en 1 januari 02.00 uur. Wie dat eerder doet, hangt een boete van 100 euro boven het hoofd.
Niet iedereen laat zich daardoor afschrikken. Afgelopen dagen kreeg het meldpunt vuurwerkoverlast.nl al duizenden klachten binnen. Vooral op kerstavond regende het klachten over harde knallen van vuurwerkbommen die schade aanrichtten aan bushokjes en brievenbussen.

ZWAARGEWOND

Er zijn ook al enkele mensen zo zwaargewond geraakt door vuurwerk, dat zij door een plastisch chirurg moesten worden geopereerd.

Vuurwerkverkoop in Utrechtse binnenstad opent de deuren

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.