Vuurwerkexplosie bij flat in De Bilt: 10 brievenbussen opgeblazen

DE BILT - Tien brievenbussen in een flat aan de Abt Ludolfweg in De Bilt zijn opgeblazen met zwaar vuurwerk.
Zondag rond 18.00 uur werden de bewoners opgeschrikt door een harde knal. Al snel bleek dat er fikse schade was aan de voorgevel van de flat waar de gezamenlijke brievenbussen zijn bevestigd. Ook de hal bleek schade te hebben. Wonderwel raakte er niemand gewond en waren er geen voorbijgangers of bewoners in de buurt.
In meerdere gemeenten in de regio heeft de politie afgelopen weekend vuurwerksurveillances gehouden. In Nieuwegein kreeg een jongen een boete omdat hij vanuit een groep vuurwerk naar omstanders gooide.
Een 13-jarige jongen in Utrecht kreeg een Haltstraf omdat hij op de Talmalaan werd gesnapt met illegaal vuurwerk.
Maandag gaan de controles vanaf het middaguur weer door, onder meer in Houten, Vianen, IJsselstein en Nieuwegein
Bij het Meldpunt Vuurwerkoverlast zijn inmiddels al bijna 40.000 klachten binnengekomen. In Utrecht en Amersfoort is de overlast het grootst in onze provincie. De twee grootste steden in de regio worden gevolgd door Nieuwegein en Veenendaal, die een derde plek delen.
Volgens het meldpunt gaan de meeste klachten over extreem harde knallen door vuurwerkbommen. Ook worden er opvallend veel melding gedaan van problemen met blindegeleidehonden.
Het Meldpunt Vuurwerkoverlast is een initiatief van GroenLinks, onder meer van de Nieuwegeinse fractie.
Klachten doorgeven kan tot en met 4 januari. Daarna worden de klachten gebundeld en aangeboden aan de Tweede Kamer, in de hoop dat consumentenvuurwerk wordt afgeschaft.

Interview met Erna Kotkamp van Meldpunt Vuurwerkoverlast
Vuurwerkexplosie bij flat in De Bilt

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.