Instellingen

RTV Utrecht wenst iedereen een gelukkig 2014 toe

© Evert-Jan Daniels, ANP
PROVINCIE UTRECHT - De medewerkers van RTV Utrecht wensen iedereen in de provincie Utrecht en daarbuiten een gelukkig en gezond 2014 toe.
Wat er allemaal in 2014 gaat gebeuren, weten zelfs de best ingelichte verslaggevers van RTV Utrecht niet. Wel is nu al bekend dat sommige zaken duurder gaan worden.
Zo zullen automobilisten de komst van 2014 in de portemonnee voelen: lpg wordt 9 cent duurder, de prijs van benzine stijgt met 1,5 cent en die van diesel zelfs met 4,5 cent per liter. Oorzaak van die prijsstijgingen zijn twee maatregelen van de overheid: die verhoogde de accijnzen en besloot tegelijkertijd dat er voortaan 21 procent btw over brandstof moet worden betaald.
Automobilisten die het vanwege de hogere benzineprijzen op een drinken willen zetten, kunnen daar ook maar beter twee keer over nadenken. Zo stijgt de belasting op alcohol met 5,75 procent. Rokers hebben dan weer mazzel: de verhoging van de accijns op tabak gaat pas begin 2015 in.
Uiteraard zal RTV Utrecht alle inwoners van de provincie ook dit jaar weer voorzien van het laatste nieuws, achtergrondinformatie en vermaak. De medewerkers van de zender hopen in 2014 dan ook u tot onze vaste luisteraar, kijker of bezoeker te mogen rekenen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.