Instellingen

OPA-oprichter Schouw wil in Utrechtse raad

UTRECHT - Initiatiefnemer Dick Schouw van de nieuwe ouderenbeweging OPA stelt zich verkiesbaar voor de Utrechtse gemeenteraad. Dat maakte hij bekend op Radio 1 bij Omroep MAX.
Schouw woont zelf in Noord-Brabant, maar wil naar Utrecht verhuizen als hij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart wordt gekozen. Hij is niet onbekend met Utrecht: hij woonde er twintig jaar.
De partij wil dat als er een zetel behaald wordt, die altijd gaat naar diegene met de meeste stemmen. Kandidaten mogen van het partijstandpunt afwijken, zegt Schouw. Tijdens de verkiezingen wil Schouw voornamelijk internet gebruiken om de standpunten uit te dragen.
Schouw is geen onbekende in de politie. Zo was hij bij de laatste Kamerverkiezingen campagneleider voor ouderenpartij 50Plus en eerder onder meer woordvoerder van Rita Verdonk bij Trots op Nederland. Ook was hij korte tijd actief bij de Piratenpartij.
OPA krijgt in Utrecht concurrentie van Ouderen Partij Utrecht, OPU. De lijsttrekker van deze partij is 39-jarige Okke Snieders uit Lombok.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.