Instellingen

Snelrecht voor relschoppers Oud en Nieuw in Zuilen

UTRECHT - Drie mannen die verdacht worden van geweld tegen de politie tijdens de jaarwisseling in Utrecht staan vrijdag in een speciale supersnelrechtzitting voor de rechter. Het gaat om drie mannen van 19, 20 en 29 jaar oud uit Utrecht en Bilthoven.
De mannen maakten deel uit van een groep jongeren die op de J.S. de Rijkstraat in de wijk Zuilen vuurwerk naar de brandweer en politie gooide.
Bij de aanhouding van de 19-jarige man voor het gooien van vuurwerk, ging de 29-jarige man door het lint en sloeg hij een agent. De 20-jarige man zou daarna een agent bij de keel hebben gepakt.
Omdat het gaat om geweld tijdens Oud en Nieuw dat ook nog eens tegen hulpverleners gericht was, gaat het Openbaar Ministerie er vrijdag waarschijnlijk hard in. Het OM liet eerder weten in dit soort gevallen een bijna drie keer hogere straf dan normaal te gaan eisen.
Twee andere mensen die tijdens het geweld op de J.S. de Rijkstraat werden opgepakt voor belediging en het hinderen van de politie en brandweer verschijnen niet voor de rechter. Zij ontvangen hun straf direct van het OM.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.