Cvdk Van Beek houdt pleidooi voor lef

UTRECHT - Lef kan de economie in de provincie Utrecht weer herstellen. Dat was de boodschap van commissaris van de koning Van Beek in zijn Nieuwjaarstoespraak.
De commissaris roept mede-overheden op om samen te besturen vanuit vertrouwen en lef te tonen door meer los te laten. "Dat we nadrukkelijk de samenwerking zoeken met u, om samen meer voor Utrecht te betekenen, vraagt van ons een nieuwe houding." Van Beek zei dat de samenleving er klaar voor is om zich niet meer zomaar iets te laten vertellen en zelf meer verantwoordelijkheden op te pakken.
"Besluiteloosheid sluit nieuwe kansen uit. Inspiratie en daadkracht leiden tot nieuwe mogelijkheden", zei Van Beek. Als voorbeeld noemde de commissaris Economic Board Utrecht, waar het volledige provinciale economiebudget naartoe is gegaan. "Hiermee nemen we een risico, maar we hebben enorm veel vertrouwen in de kracht van de Utrechtse bedrijven en kennisinstellingen, om samen maatschappelijke vraagstukken om te buigen in economische kansen."
Van Beek haalde ook de discussie over de provinciefusie aan. "Op dit moment overtuigt het huidige fusieplan van het kabinet de provincie Utrecht niet. Er ontbreekt een voldoende uitgewerkte integrale visie. De provincie wil eerste duidelijkheid over het profiel en het taken pakket van het nieuwe landsdeel, voordat er een structuurverandering in gang wordt gezet."
"Onze inzet in de discussie zal steeds geleid worden door de gedachte dat verandering een verbetering moet zijn voor onze inwoners, bedrijven en instellingen. Dáár zullen we alles aan toetsen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.