Boekenclub ECI in financiële problemen

VIANEN - Internetwinkel ECI, ook wel bekend als de boekenclub en tevens beheerder van de webwinkel van Free Record Shop, zit in financiële problemen. Het bedrijf uit Vianen heeft uitstel van betaling gekregen, blijkt uit gegevens die donderdag in het insolventieregister werden bijgeschreven.
Bij de rechtbank Midden-Nederland is surseance verleend aan de bv's ECI Nederland en ECI Holding. Over ECI-dochter E-Ways Fulfilment Center is het faillissement uitgesproken. Volgens vakwebsite Emerce.nl was E-Ways verantwoordelijk voor het voorraadbeheer, verpakken en verzenden van bestelde artikelen voor onder meer Free Record Shop en de Telegraaf Media Groep.
De website van Free Record Shop blijkt op dit moment 'door omstandigheden' niet beschikbaar. De webshop van ECI is nog open, maar op Facebook melden geïrriteerde klanten wel dat er leveringsproblemen zijn.
ECI werd in 1967 opgericht om het lezen in Nederland te stimuleren. In 2010 transformeerde het bedrijf van een boekwinkel uitsluitend toegankelijk voor leden, in een op onlineverkoop gerichte retailer waar iedereen producten kan bestellen.
ECI, de bewindvoerder van ECI en Free Record Shop waren donderdag niet bereikbaar voor commentaar.