Burgemeester Van Zanen zingt op nieuwjaarsreceptie

UTRECHT - De kersverse burgemeester Jan van Zanen heeft tijdens het stadsfeest van Utrecht voor het eerst de Utrechters toegesproken als burgemeester. En hij zong samen met de zaal het lied 'Als ik boven op de Dom kom' van Rijk de Gooijer.
In de stadsschouwburg zei Van Zanen dat hij een trots man was, niet alleen omdat hij mag waken over de veiligheid van de inwoners, maar ook omdat hij burgervader mag zijn. Net als tijdens zijn installatie eerder die dag bood Van Zanen de stad zijn schouder aan in goede en slechte tijden.
De VVD'er benadrukte dat Utrecht een sociale stad blijft met een goed vangnet voor mensen die het moeilijker hebben. Ook wil hij dat alle Utrechters zich op hun gemak voelen. "Het wordt steeds moeilijker om de veiligheid nog verder te verbeteren, maar dat wordt wel mijn ambitie", zei Van Zanen.

TOVENAAR

Hij waarschuwde wel voor te hoge verwachtingen. "Ik ben geen tovenaar. Ik verricht geen wonderen. Ik spring ook niet door hoepels, kan geen ijzer met handen breken. En ben niet zonder fouten. Vraag dat maar aan mijn vrouw en kinderen."
Tijdens het stadsfeest waren veel optredens, omdat de stad dit jaar met de opening van TivoliVredenburg in het teken van muziek staat. Het feest werd gepresenteerd door Christiaan Kuyvenhoven.
Het feest in de Schouwburg was overigens alleen voor genodigden. Het zou ongeveer 55.000 euro hebben gekost.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.