Supersnelrecht voor drie verdachten uit regio

UTRECHT/DE BILT - Drie mannen die tijdens de jaarwisseling hulpverleners in de J.S. de Rijkstraat in Utrecht zouden hebben belaagd, moeten zich straks op de supersnelrechtzitting voor de rechter verantwoorden. Het gaat om twee Utrechters van 29 en 19 jaar oud en een 20-jarige man uit Bilthoven.
Na een melding van brand gingen brandweer en politie naar de J.S. de Rijkstraat. Een 19-jarige man gooide volgens de officier van justitie met zwaar vuurwerk naar de hulpverleners en wordt daarom aangeklaagd voor poging zware mishandeling en bedreiging.
Op het moment dat de politie de 19-jarige wilde aanhouden, bemoeide de 29-jarige man zich met de arrestatie. Hij slaat een agent en hem wordt daarom mishandeling, twee maal belediging en bedreiging ten laste gelegd.
De 20-jarige man zou tijdens de arrestatie van de anderen een agent bij de keel hebben gepakt. Er zijn nog twee mensen betrokken bij het incident, maar die krijgen een boete of taakstraf en komen niet voor de rechter.
Omstanders zeggen tegen RTV Utrecht dat de zaak escaleerde door agressief gedrag van de agenten. Er zouden ook ouderen en kinderen zijn geslagen door politiemensen.
De supersnelrechtzitting begint om 11.00 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.